Mellan vilka städer går Hurtigruten?

av Alisha / 2022-03-21

Mellan vilka städer går Hurtigruten?

Mellan vilka städer går Hurtigruten?

Hurtigruten är en klassisk norsk båtlinje för transport av gods och passagerare mellan Bergen och Kirkenes. Den har kallats "Världens vackraste sjöresa" och går bland annat förbi Norges världsarv Nærøyfjorden och Geirangerfjorden samt den smala Trollfjorden.

Med detta i åtanke, när är det bäst att åka hurtigrutten?

Hurtigrutens sommarsäsong från maj till augusti är den populäraste tiden att resa längs vår kust. Detta är också under den här perioden vi gör en avstickare in i den vackra Geirangerfjorden och Trollfjorden. När vi korsar polcirkeln har vi dagsljus dygnet runt, vilket ger dig mer tid att utnyttja sommardagarna. Hur mycket kostar det att åka med Hurtigrutten? Klassisk rundresa. Avresa: Året runt, priset avser 18/7 2022 i insideshytt. **Fartyg:** MS Trollfjord **Resrutt, 11 nätter:** Bergen - Kirkenes - Bergen. [Se karta här](www.globetrotter.se/hurtigurten_karta_klassiskaresan) **Pris från:** 25.447:- **Avresa:** Året runt, priset avser 18/7 2022 i insideshytt.

Var stannar Hurtigruten?

Än idag åker Hurtigruten hela vägen mellan Bergen och Trondheim och vidare till Varanger och Kirkenes längst upp i norr, full med både passagerare och gods. Vad kostar hela Hurtigruten? Hur mycket kostar Hurtigruten? Den klassiska rundresan Bergen–Kirkenes–Bergen tar 12 dagar och kostar från 9 181 kronor. Den klassiska kustresan norrgående, Bergen–Kirkenes, tar 6 dagar och kostar från 6 400 kronor. Den klassiska kustresan sydgående, Kirkenes–Bergen, tar 6 dagar och kostar från 5 801 kronor.

Följaktligen, vad ingår i hurtigruten?

Hurtigruten Expeditions

  • Expedition Kryssning.
  • Alaska Kryssningar.
  • Antarktis Kryssningar.
  • Brittiska öarna Kryssningar.
  • Kap Verde kryssningar.
  • Karibien kryssningar.
  • Centralamerika Kryssningar.
  • Europa Kryssningar.
Hur många dagar är Hurtigruten? Du väljer själv hur lång din resa ska vara, mellan 6-12 dagar, samt om du vill startar i Bergen eller i Kirkenes för en nordgående eller sydgående tur eller om du vill uppleva både och på den klassiska rundresan. Klicka på länkarna nedan för att läsa mer om de olika rutterna.

Och en annan fråga, hur är det att jobba på hurtigruten?

Hurtigrutens verksamhet är väldigt årstidsberoende och anställningsmöjligheterna varierar därför. Vi har många anställda till havs, vilket kräver en hel del kvalifikationer och att man uppfyller vissa krav. Här kan du läsa vilka krav som ställs för varje typ av arbete. Om du uppfyller kraven är du välkommen att söka. Kan man ta med alkohol på Hurtigruten? För din egen och övriga gästers säkerhet är det inte tillåtet att inta medhavd alkohol ombord, varken i gemensamma utrymmen eller på din hytt. Det är tillåtet att ta med max 2 flaskor alkoholhaltiga drycker till hytten (tex om du har köpt på taxfree).

Med hänsyn till detta, vad heter det hav som hurtigruten åker över?

Upptäck magin i det norska landskapet

Om du vill uppleva den unika norska kusten fullt ut är det värt att kolla in alla utflykter som Hurtigruten erbjuder under resan. Det finns totalt 34 hamnar att besöka och mer än 90 utflykter att välja på. Du kommer inte att ha tråkigt på din resa i norska havet!

Mellan vilka städer gick den första järnvägslinjen?

Frågor och svar

Den brittiske ingenjören George Stephenson (1771-1848) konstruerade tillsammans med sin son Robert... Läs mer »

Ronnie . 2021-10-15

I vilka städer finns Frihetsgudinnan?

Frågor och svar

Ön är federalt ägd och ingår i staden New Yorks hamn men omges på alla sidor av staden Jersey... Läs mer »

Leticia . 2022-03-29

Vilka städer ligger nära Fuji?

Frågor och svar

Berget, som med lite tur kan ses ända från stränderna i Shizuoka, Haneda flygplats, Hakone och... Läs mer »

Paulina . 2022-07-02

Vilka städer har vi i Sverige?

Frågor och svar

StadLandskapStadsprivilegier/stadskommun från (och till, om före 1971)GöteborgVästergötland... Läs mer »

Henrie . 2022-07-17