Hur långt från Piltavlan?

av Marabel / 2022-01-11

Hur långt från Piltavlan?

Hur långt från Piltavlan?

3 § Piltavlan fästs på en höjd av 150 cm, mätt från kastplatsen till tavlans mittpunkt. 10 mm:s avvikelse är tillåtet åt båda håll. Under tävlingssituationer, skall tavlor som står bredvid varandra, ha ett avstånd på minst 220 cm, räknat från tavlornas mittpunkt.

Vad heter Bullseye på svenska?

bullseye n. mitt-i-prick, mitt i prick s. Därmed, hur funkar en darttavla? En standard-darttavla är indelad i 20 sektioner, med poäng från 1 till 20, genom metallister som går från den lilla inre cirkeln till den yttersta cirkeln. Cirkulära lister delar upp varje sektion i enkla, dubbla och trippla områden.

Följaktligen, hur man kastar dart?

Kastställningen skall kännas bekväm och stadig. Man måste försöka att enbart röra armen vid kastet. En högerhänt spelare har mesta tyngden på högerfoten. De flesta håller tummen under och en eller två fing- rar över pilen, men det finns variationer. Hur länge pågår en dart match? Matchen är uppdelad i så kallade ”Legs”. För att vinna ett leg ska en spelare ta sig från 501 till 0 före motståndaren. En match pågår vanligtvis i bäst av nio legs, dvs en spelare behöver vinna fem legs för att vinna matchen. Det finns många roliga spel på dart.

Hur långt från tavlan står man i dart?

Darttavlan skall placeras med sektor 20 rakt uppåt, så att höjden längs lodlinjen mellan tavlans mitt och golvet mäter 173 cm. Kastavståndet skall vara 237 cm, räknat från tavlans framsida till kastmarkeringens bortre punkt. Folk frågar också varför 501 i dart? Den spelare som först når ner till noll poäng är vinnare. Det sista kastet måste vara exakt den summa spelaren har kvar av sina 501 poäng. En pil som landar på stora fält (svart eller vit) ger den poäng som står på den.

Hur många kast i dart 501?

Tavlan placeras så att bullen (mitten av tavlan) ligger på höjden 173 cm. På golvet markeras ett avstånd på 237 cm bakom vilket man måste kasta sina pilar. Tavlan är indelad i 20 lika stora numrerade sektorer (se bilden) som bestämmer hur många poäng sektorn är värd. Hur många poäng är Bullseye? Mittcirkeln är indelad i en yttre grön ring värd 25 poäng (känd som "yttre bull") och en inre röd cirkel värd 50 poäng (känd som "inre bull" eller "bull"). Termen "bullseye" kan syfta hela det inre område eller bara det röda.

Hur spelar man killer dart?

Killer: En våldsamt kul och skadeglad spelform. Killer går ut på att välja ett nummer genom “kast med fel hand” och sedan vara den som först får in fem träffar i sitt eget nummer – då är du en “killer”. Och nu till skadeglädjen: Du som är killer ska såklart kasta ner övriga spelare på noll utan att träffa dig själv.

Hur långt ifrån ska man stå från Piltavlan?

Frågor och svar

3 § Piltavlan fästs på en höjd av 150 cm, mätt från kastplatsen till tavlans mittpunkt. 10... Läs mer »

Elysee . 2021-12-13

Skillnaden mellan långt borta och långt borta

Skillnaden

Sammanfattningsvis beskriver båda något som rör en avlägsen plats som inte anges. Ordet "fjärran"... Läs mer »

Francine . 2021-10-06

Hur räknar en GPS mottagare ut hur långt den befinner sig från en plats?

Frågor och svar

Eftersom informationen skickas ut med ljusets hastighet kan GPS-mottagarna på jorden räkna ut... Läs mer »

Adi . 2021-12-18

Hur långt från tavlan står man i dart?

Frågor och svar

Darttavlan skall placeras med sektor 20 rakt uppåt, så att höjden längs lodlinjen mellan tavlans... Läs mer »

Dorelle . 2022-02-18