När kom gangsta rap?

av Diandra / 2022-01-05

När kom gangsta rap?

När kom gangsta rap?

1990-talet

Vid decennieskiftet började genren utvecklas mer och mer. Artister som Tupac, Dr. Dre, Eazy E och Biggie Smalls (Notorious BIG) skulle komma att introducera ”gangster rap” för världen. Jämfört med de rap låtar som gjordes under guldåldern var gangster rap mycket mörkare och råare.

Med hänsyn till detta, när började gangsterrap i sverige?

Den har sin början på 1980-talet, när också andra hiphoprelaterade konstformer som breakdance och graffiti kom till Sverige. I början rappade de flesta hiphoparna på engelska. Vad är bra med Gangsterrap? Forskning: musik Hiphop kan ge självförtroende och fungera som en ”igångsättare” för barn och ungdomar som inte tycker att de kan sjunga. Det är några av slutsatserna som forskaren Johan Söderman har kommit fram till i sitt forskningsarbete. Du har precis presenterat en forskningsstudie om unga som utövar hiphop.

Hur påverkar Gangsterrap ungdomar?

Resultatet av studien visar bland annat att ungdomarna upplever och förstår att deras identitet, konsumtion och gruppdynamik inom vänkretsen påverkas av hiphopmusiken. Vem är den kändaste rapparen? Shawn Carter, som det står i passet, har länge varit på pallplats bland rika hiphoppare. Men först nu erövrar han topplaceringen och även titeln som världens rikaste musiker under 2018.

När började rap existera?

James Brown, George Clinton och andra funkartister kallade deras rytmiska ramsor och poesi för rap redan på 1960-talet. På 1960-talet vidareutvecklades rappen och "spoken word" utvecklades. Under mitten av 1900-talet influerades den karibiska musikkulturen av de återkommande förändringarna i amerikansk musik. När kom hip hop till Sverige? Sverige är ett av de länder där hiphopmusiken förekommer. Svensk hiphopmusik är en musikalisk rörelse som skapades när hiphopen kom till Sverige, och den kom under 1980-talet när många andra konstformer som hör till hiphopen också kom till Sverige.

Dessutom, vilka började med hiphop?

Hiphop är en subkulturell rörelse som formades sent 1970-tal av afroamerikanska ungdomar bosatta i South Bronx i New York. Delar av kulturen började bli mainstream under tidigt 1980-tal och under 1990-talet hade hiphop-kulturen spridit sig över hela världen. På motsvarande sätt, vem var den första svenska rapparen som spelades in på skiva? Med på listan över de första rapparna i Sverige finns namn som Per Cussion, Grandmaster Funk och MC Tim. Men Stockholms-dj:n René Hedemyr fick idén att börja rappa i dj-båset redan 1979. – Det är hiphop, liksom. Det låter ju på riktigt, säger hiphopartisten Petter när han hör musiken för första gången.

Man kan också fråga vilka lyssnar på gangsterrap?

– Dels är det unga artister och en ännu yngre publik, oftast barn. Igenkänningsfaktorn är stor. Dels handlar det om innehållet, en uppdaterad form av gangsterrap. Det är den eviga dragningen till det farliga, till en outlaw-värld, säger Patrik Elofsson.

Vilket land kommer rap ifrån?

Frågor och svar

rap [ræp] (amerikansk engelska, egentligen 'samtal', 'slang'), musikform som kännetecknas av... Läs mer »

Reta . 2022-02-05

Skillnaden mellan rock och rap

Skillnaden

Rockmusik är instrumentfokuserad, till exempel gitarr, bas och trummor medan rapmusik är rim och textfokuserad.... Läs mer »

Robinet . 2021-12-13

mc betyder rap

Skillnaden

Sedan 1970-talet har termen MC (eller emcee) kommit att associeras med hip-hop-kultur, och speciellt... Läs mer »

Bethena . 2022-02-13

Skillnaden mellan hiphop och rap

Skillnaden

Hiphopmusik, även kallad hiphop, rapmusik eller hiphopmusik, är en musikgenre som består av en stiliserad... Läs mer »

Cornie . 2022-07-08