Vad menad med oralt?

av Shara / 2021-12-10

Vad menad med oralt?

Vad menad med oralt?

Ibland står ordet ”oral” på förpackningen, till exempel oral lösning. Det betyder att läkemedlet tas genom munnen. Det bästa är att sitta upprätt eller stå upp när du sväljer läkemedel.

Kan män bli gravid av Munsex?

Lotta Sjöblom, barnmorska och sexualrådgivare, svarar: Att bli gravid vid oralsex är egentligen rätt så omöjligt, för spermierna måste ju komma in i slidan för att flickan eller kvinnan ska bli gravid. Folk frågar också vad kan smitta via oralsex? Det är helt klart att klamydia, gonorre, kondylom, herpes och HIV kan överföras vid oralsex, och även i Sverige är det nog många som underskattar den risken.

Och därefter, kan man få en könssjukdom om man blir avsugen?

Både den som suger och den som blir avsugen riskerar att gonorré. Gonorré ger oftare symptom än klamydia men alla som har gonorré får inte symptom. Symptom kommer oftast inom en vecka. De vanligaste är flytningar från urinröret och sveda när du kissar. Och därefter, hur använder man vagitorier? Vagitorier och slidtabletter smälter eller löses upp inne i slidan. Vagitorier är ganska stora och fasta i konsistensen och är lätta att hantera som de är. Du för in vagitoriet med hjälp av ett finger, ungefär som när du sätter in en tampong. Till vissa vagitorier finns det en införare i förpackningen.

Och en annan fråga, kan man svälja sperma utan att bli gravid?

Kan man svälja sperma? Det är inte farligt att få sperma i munnen eller att svälja det, men vissa könssjukdomar exempelvis hiv, gonorré och klamydia kan smitta genom sperma. Därför är det säkrast att använda kondom vid munsex. Kan man bli smittad av klamydia genom avsugning? Om personen som suger av dig har klamydia i halsen kan du få klamydia. Antagligen kan detta överföras genom kyssar också. Det råder dock fortfarande en viss osäkerhet kring denna smittväg.

Kan könssjukdomar smitta via saliv?

Om man tar på personens kön och sedan på sitt eget kan man överföra exempelvis klamydia. Munherpes kan överföras genom kyssar. Men kyssar och hångel är att betrakta som säkrare sex då risken att få en könssjukdom är betydligt mindre än genom annat sex med direktkontakt med mellan könen. Kan man bli smittad av klamydia via oralsex? Ja, klamydia kan smitta genom oralsex. Ofta ger dock infektionen inte några märkbara symtom om man har den i svalget. Det är okänt hur stor smittsamheten är och hur länge man kan bära på infektionen om man har klamydia i svalget. För att undvika att smittas genom oralsex måste man använda kondom.

Kan man få könssjukdom i munnen?

Herpes i munnen

Herpes är ett mycket vanligt virus, som kan ge munsår. Oftast stannar viruset kvar i kroppen, då kan du får nya munsår igen. Undvik att pussas, kyssas eller ha munsex när du själv eller någon annan har munsår med blåsor.

Vad menad med atomnummer?

Frågor och svar

Atomnumret är antalet protoner i atomkärnan. Det är det som bestämmer vilket grundämne det... Läs mer »

Lorinda . 2022-07-30

Vad menad med empati?

Frågor och svar

Empati kan ses som en form av den avläsning av sinnesstämningar och känslor som vi kontinuerligt... Läs mer »

Sharia . 2021-12-20

Vad händer med ett föremål av järn som får ligga i en lösning med Kopparjoner?

Frågor och svar

Det som sker med järnatomerna när de ligger i lösning med kopparjoner är att kopparjonerna... Läs mer »

Chicky . 2022-02-05

Vad menas med till och med?

Frågor och svar

1. till och med - Fram till och inklusive det angivna. 2. till och med - Uttrycker att något utöver... Läs mer »

Harriott . 2021-11-30