Måste man ha slöja i Irak?

av Meghan / 2022-03-29

Måste man ha slöja i Irak?

Måste man ha slöja i Irak?

Detta är bara några exempel på det våld som Iraks kvinnor utsätts för. Förtrycket mot kvinnor är institutionaliserat och legitimerar på så sätt det allt grövre våldet. Iraks skolminister har till exempel beslutat att alla flickor över sex år ska bära slöja.

Hur mycket olja har Irak?

Irak: 4,74 miljoner bpd

Omkring 9 % av världens oljereserver finns i landet, vilket motsvarar över 140 miljarder fat. Även om Irak bara är världens sjätte största oljeproducent, så är landet den nästa största producenten bland OPEC-länderna.
Har Irak varit en koloni? Området ockuperades stegvis av brittiska styrkor under första världskriget och förblev under brittiskt inflytande fram till 1958, då den brittiske lydhärskaren kung Faisal II dödades i en militärkupp ledd av Abd al-Karim Qasim.

Hur ser framtiden ut för Irak?

I nuläget ser Iraks framtid inte särskilt ljus ut för majoriteten av irakier. Utmaningarna för Irak som stat är många och allvarliga och innan de har hanterats på ett långsiktigt sätt kommer protester och instabilitet av olika slag fortsätta. Därefter, när blev irak ett land? Irak blev självständigt 1932 men brittiskt inflytande kvarstod tills monarkin avskaffades i en militärkupp 1958. Tio år senare tog Baathpartiet makten. Under Saddam Husseins diktatur moderniserades landet med hjälp av oljeinkomster, men shiamuslimer och kurder marginaliserades.

Man kan också fråga vad menar man med att afghanistankriget var sovjetunionens vietnamkrig?

Vad menar man med att Afghanistankriget var Sovjetunionens Vietnamkrig? Kallas det krig som utkämpades mellan Afghanska gerillagrupper och sovjetunionens armé från 1979 till 1988. Sovjet tänkte att de skulle vinna över Afghanistan enkelt, de tog det för givet. Precis som USA tog för givet att de skulle vinna Vietnam. Hur har kalla kriget påverkat världen? Kalla kriget ledde till globalisering vilket innebar att handeln mellan länderna utvecklades. Anledningen till detta var att länderna närmade sig varandra. FN bildades, där ingår idag 193 länder. Organisationen har viktiga uppdrag såsom att upprätthålla fred och säkerhet runt om i världen.

Dessutom, vilka länder var inblandade i kalla kriget?

Det kalla kriget (1945-1991) var en konflikt mellan å ena sidan USA och stora delar av västvärlden, och å andra sidan Sovjetunionen och deras allierade i främst Östeuropa. Följaktligen, när blev kuwait ett land? De slog sig ner i området där Kuwait City ligger idag och försörjde sig på handel, pärlfiske och vanligt fiske. Formellt har landet lytt under många olika härskare: från kalifen i Bagdad med början runt år 750, till mongolerna, osmanerna och till sist britterna fram till självständigheten 1961.

Och därefter, vilka länder gränsar till kuwait?

Geografi och klimat

Emiratet Kuwait ligger på Arabiska halvön längst in i Persiska viken och gränsar till Irak och Saudiarabien.

Måste man ha slöja i Marocko?

Frågor och svar

I Marocko är majoriteten av invånarna muslimer men till skillnad från vissa muslimska länder... Läs mer »

Amandi . 2022-07-13

Får man ha slöja på körkort?

Frågor och svar

Du får inte ha någon huvudbonad eller liknande. * Ansiktet ska vara jämnt belyst och bakgrunden... Läs mer »

Hope . 2022-02-05

Vilken mat kan man äta i Irak?

Frågor och svar

Det irakiska köket är intensivt, det är mycket människor, många rätter, mycket smaker och... Läs mer »

Emalee . 2022-04-20

I vilken världsdel ligger Irak?

Frågor och svar

Irak, som är ungefär lika stort som Sverige, ligger i västra Asien i det forna tvåflodslandet... Läs mer »

Shari . 2022-02-27