Måste man sitta i karantän när man kommer till Sverige?

av Viva / 2022-02-17

Måste man sitta i karantän när man kommer till Sverige?

Måste man sitta i karantän när man kommer till Sverige?

Det finns inte längre några särskilda rekommendationer i samband med inresa i Sverige för svenska medborgare, inte heller för utländska medborgare som reser in från EU- och EES-länder. Däremot finns det krav på intyg för utländska medborgare som reser in från länder utanför EU- och EES-området.

Vilka länder har inreseförbud till Sverige?

Regeringen beslutade den 7 februari att upphäva inreseförbudet för resande till Sverige från länder inom EU/EES från och med den 9 februari 2022. I februari 2021 infördes ett tillfälligt inreseförbud vid inresa från EU/EES-stater och Andorra, Monaco, San Marino, Schweiz och Vatikanstaten. Vad krävs för att resa till Kina? För inresa till Kina krävs visum. Visumet måste ansökas på egen hand via "Chinese Visa Application Service Center" eller via vår samarbetspartner "Alla Visum" innan avresa. Observera att passet måste vara helt, ha ett blankt uppslag samt vara giltigt minst sex månader efter hemkomst.

Är det säkert att åka till Kina?

Resa i landet

Kina är vanligtvis säkert för utländska resenärer och det allmänna säkerhetsläget är tillfredsställande. På grund av den oroliga situationen i den uiguriska autonoma regionen Xinjiang i nordvästra Kina uppmanas resenärer som reser till området att iaktta största försiktighet.
Vad gäller för inresa till Sverige från Norge? Ändring fr o m 9 februari 2022: inreseförbudet för resande till Sverige från Norden och övriga EU- och EES-länder har upphävts. Beslutet gäller från och med den 9 februari. Läs mer via länkarna nedan. Läs mer om ändringarna från 9 februari 2022 här.

Vem behöver sitta i karantän?

Personer som kan vara exponerade för smitta och som uppvisar luftvägssymtom som hosta, andningssvårigheter eller feber, uppmanas ringa sjukvården för bedömning och om provtagning av det nya coronaviruset skulle vara aktuellt. – I väntan på provsvar isoleras patienter med vårdbehov på infektionsklinik. Får man resa till Sverige från Storbritannien? Resor från Storbritannien till Sverige

Britiska medborgare behöver inte visum för att tillfälligt besöka Sverige i upp till 90 dagar över en period av 180 dagar. Om du vistas i Sverige på uppehållstillstånd eller annat visum, räknas dessa inte till de 90 dagar du kan vistas i Sverige utan krav på visum.

Folk frågar också kan jag resa från tyskland till sverige?

Resor inom Europa - tex. från Tyskland till Sverige - omfattas alltså inte av inreseförbudet, detta oavsett vilket medborgarskap den resande har. Inresa tillåts för svenska medborgare, personer med uppehållstillstånd i Sverige samt EU-medborgare och deras familjemedlemmar. Följaktligen, får svenskar flyga till usa? Visum/programmet för visumfritt resande till USA

Det är obligatoriskt för alla som planerar att resa till USA utan visum att ansöka elektroniskt om godkännande innan resan påbörjas via ESTA (Electronic System for Travel Authorization).

Kan Kina kallas korsord?

I dagens Kina används termen Zhongguo (中國/中国) för hela staten Kina, inklusive Manchuriet, Inre Mongoliet, Xinjang och Tibet, till skillnad från Han som avser hankinesiska områden, i egentliga Kina och Manchuriet.

Skillnaden mellan karantän och isolering

Skillnaden

Behöver COVID-19-patienter isoleras på sjukhus?WHO rekommenderar att alla bekräftade fall, även... Läs mer »

Desiree . 2022-04-09

Skillnaden mellan karantän och social distansering

Skillnaden

Vad är det rekommenderade sociala avståndet för att förhindra spridning av COVID-19?Håll minst... Läs mer »

Valeda . 2021-11-12

Skillnaden mellan karantän och självisolering

Skillnaden

Hur man håller sig hydratiserad under självkarantän mitt i COVID-19-pandemin?Переглянути... Läs mer »

Esmeralda . 2022-03-22

Måste frimärket sitta i högra hörnet?

Frågor och svar

Frimärket bör du placera i kuvertets övre högra hörn. Ta reda på hur mycket porto du behöver. Dessutom,... Läs mer »

Tansy . 2022-07-29